familie door de ogen van Wolter

Ik zorg voor mijn kinderen, dat gaat heel goed. Mijn belangrijkste en meest kwetsbare droom is om mijn kinderen groot te zien worden.
Foto van Woter op straat met een dochter aan de hand en de ander op haar eigen fiets

Door de ogen van Wolter

Het is ochtend, de wekker gaat en Wolter (32) wordt wakker. Dan begint het vaste programma: kinderen aankleden, ontbijten, tanden poetsen en hup naar school. Wandelend met een peuter aan de hand en een kleuter op haar eigen fietsje ernaast, gaat hij op weg door het drukke ochtendverkeer. Een ochtend als alle andere. En net als die van iedereen met kleine kinderen. Alleen ziet Wolter de wereld als door een rietje.

Lees meer Lees het hele verhaal van Wolter

Opa zijn is een feest

Aan positiviteit en humor ontbreekt het de goedlachse Fred (53) niet. De 'sluipmoordenaar' glaucoom, zoals hij zijn oogaandoening noemt, heeft in tien jaar tijd zijn zicht beperkt tot een mistige waas. “In eerste instantie had ik niks door, totdat ik ineens in het laatste stadium zat. Met twee keer per dag druppelen is mijn ‘zicht’ nu stabiel.” In de tien jaar tijd dat Fred worstelt met zijn zicht wordt kleinzoon Jordy geboren.

Lees meer Lees hier het verhaal van Fred
Foto van Fred ten voeten uit in een winkelstraat
Foto Marjolein en kinderen

Gezinsgeluk in het donker

Marjolein is moeder, echtgenote en blogger. En ze is blind. Nog niet zo heel lang en samen met haar gezin maakt ze van alles mee. Voor 'Door de ogen van' schreef ze een column.

Lees meer Lees meer over Marjolein

Moeder ben je met al je zintuigen

Suleima (27) beviel vorig najaar van haar eerste kindje. Ze is nu fulltime moeder, haar partner heeft een volledige baan. Ze heeft kegel-staafdystrofie en ziet nog 5 procent. Alle zintuigen helpen haar in de communicatie met haar kind. 

Je hebt geen ogen nodig om een luier te verschonen.
Foto van Lia met hond

Niemand laat in huis meer spullen slingeren

Lia (54) is getrouwd en moeder van drie kinderen van 20, 23 en 26 jaar. Thuis kan ze altijd rekenen op de hulp van haar gezinsleden. Natuurlijk zijn sommige dingen lastiger wanneer je niet goed ziet. Maar Lia heeft zich hierdoor nooit laten belemmeren en vindt met een beetje creativiteit en hulp meestal wel een oplossing.

Lees meer Lees meer over Lia