werken door de ogen van Patricia

Positiviteit is altijd mijn belangrijkste les. Blijf bij jezelf en leer om hulp te vragen. Je bent veel meer dan je beperking.
Foto van Yvonne

Werken met een visuele beperking: ik vind het fantastisch!

Yvonne is een dame met een uitgesproken mening. Creatief en doortastend: problemen zijn er om opgelost te worden. Zo ontwikkelde zij bijvoorbeeld een speciaal busbordje voor mensen met een visuele beperking waarmee zij de juiste bus kunnen laten stoppen bij de halte. Yvonne heeft altijd gewerkt, ondanks haar visuele beperking. Voor 'Door de ogen van' schreef ze een column.

Lees meer Artikel Door de ogen van Yvonne

Werken brengt veel meer dan alleen een leuk salaris

Erik werd geboren met staar en onderontwikkelde oogzenuwen. Hij is nu 34 en werkt sinds twee jaar bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Meedraaien in de samenleving is heel belangrijk voor Erik en het hebben van een baan is daarvoor essentieel. Hij heeft bij DUO helemaal zijn plek gevonden, maar de weg daar naartoe was niet altijd gemakkelijk.

Lees meer Artikel: Door de ogen van Erik
Foto van Erik

Geen zicht, wel inzicht

Ellen is beleidsmedewerker research bij Visio. Ze is moeder, sporter en blogger. En ze is blind. Voor 'Door de ogen van' schreef ze een column.

Voor mij is werken zonder gezichtsvermogen gewoon werken. Het gaat om het resultaat dat je levert, maakt niet uit hoe je dat doet.
Thomas en Amany

Veel potentie blijft liggen

Thomas Calis is managing director bij Eurocept en sinds zijn jeugd is hij aan één oog blind. Hij snapt als geen ander dat aanpassingen soms nodig zijn. Maar ook weet hij dat ieder mens zoekt naar mogelijkheden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Dat sluit helemaal aan bij de ambities van Amany Shalha. Zij is een nieuwe Nederlander met een visuele beperking en werkt sinds kort als commercieel medewerker in de binnendienst in bij Eurocept.

Lees meer Lees meer over Thomas en Amany

Collega's ontzien mij niet

Ik zit liever vóór de geraniums dan erachter.

‘Ik worstel en kom boven’ is een bekende tekst uit onze geschiedenis en staat geschreven op de Zeeuwse vlag. Maar deze woorden zouden evengoed op een bord boven de deur van Marko Molenaar kunnen staan. Hij kende ingewikkelde fases in zijn leven, maar hij bleef strijden. Marko liet steeds meer zijn visuele beperking naar de achtergrond verdwijnen en stapte als een positief en inspirerend mens naar voren.

Door de ogen van Patricia

Patricia (45) is projectleider bij een stichting die toegankelijkheid van ICT wil bevorderen, een baan waarvoor ze veel moet reizen en regelmatig workshops en presentaties geeft. Spreken voor groepen gaat haar goed af, ze brengt haar verhaal overtuigend en spreekt grotendeels uit eigen ervaring. Want Patricia heeft Aniridie, een erfelijke oogaandoening waardoor zij slechts 10% zicht heeft.

Lees meer Lees hier het hele verhaal van Patricia
Portretfoto van Patricia